Sveti Mark Na 25 April
Свети Марк - 25 април

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН на празнуващите християни на 25 април

Свети Марк на 25 април

25 април е записан в Православния календар. На тази дата се дава почит на Свети Марк. Всички с името Марк или Марко имат днес имен ден. Това не е популярно в България име, но този ден се чества от нашата Църква, така че и ние сме длъжни също да го отбележим.

Марк е по произход евреин, но той става още като дете християнин. Една от причините е майка му, която била ревностна християнка и вярвала безусловно в Иисус Христос, като дори го познавала лично. Животът на този християнин протича през 1 век. Марк обаче е евангелист и остава в християнската история като един от четиримата евангелисти.

Свети Марк - 25 април
Свети Марк – 25 април

Свети Марк се е учил и възхищавал много от апостол Павел и апостол Петър. Той ги следвал навсякъде. По-късно построява своя църква в Александрия. Умира през 68 година, на 25 април.

Този светец се почита и от Католическата църква, но там той е известен по-скоро с името Марко. Датата на честването му е същата.

Милен Георгиев

За Милен Георгиев

Здравейте, казвам се Милен Георгиев и съм част от екипа на Chudesa.net! Харесвам нестандартното в живота, затова се радвам, че мога да ви направя свидетели на интересни събития по света и у нас. Надявам се, че съм ви полезен, защото за мен да информирам обществеността е особена привилегия.

Прочети още

ден за прошка сирни заговезни

Как се иска прошка и как се дава? Окултният смисъл на прошката

Как се иска прошка? Как се дава прошка? Сирни Заговезни. Прошката е важна, защото прекъсва …

Едно мнение

  1. Polina Stoikova

    Всички с името Марк или Марко имат днес имен ден. Това не е популярно в България име, но този ден се чества от нашата Църква, така че и ние сме длъжни също да го отбележим.
    Happy name day Marco Compagno <3 my <3.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *